Project: ThiemeMeulenhoff – Nextin

ThiemeMeulenhoff maakt leermiddelen voor een breed spectrum: van primair onderwijs tot het HBO. De uitgeverij gaat echter verder dan alleen het maken van leermiddelen en gewone studie- en lesboeken. Algemeen directeur Razenberg: “We hebben technologische mogelijkheden geïntegreerd in ons aanbod en we zijn steeds vaker ‘Digital First’ aan het denken en werken. Het gaat er niet om dat we boeken produceren, maar juist dat we leerprocessen ondersteunen”.

Traditioneel valt ThiemeMeulenhoff in de categorie educatieve uitgeverijen, maar inmiddels doet zij veel meer. ThiemeMeulenhoff is opgeschoven van educatieve uitgeverij naar een ‘learning design company’. ThiemeMeulenhoff is daarmee een van de pioniers als het gaat om toepassen van informatietechnologie om bijvoorbeeld gepersonaliseerd leren mogelijk te maken. 

Luminis heeft samen met ThiemeMeulenhof het Nextin-platform ontwikkeld. Nextin is een open, digitaal platform met content en implementatiebegeleiding waarmee scholen de beweging naar gepersonaliseerd leren kunnen maken. Door middel van een slimme motor in Nextin krijgt de leerling digitale, interactieve en rijke content aangeboden die voor hem of haar de meest waardevolle nieuwe stap is in het leren. Hierdoor werkt de leerling altijd op zijn of haar eigen niveau. Een open platform biedt content van ThiemeMeulenhoff, maar er kan ook gewerkt worden met eigen content of met die van derden.

ThiemeMeulenhoff