Project: Monuta Verzekeringsmodule

mvm2 responsive

Consumenten oriënteren zich op het internet en steeds vaker worden verzekeringen ook daadwerkelijk online afgesloten. Monuta is van oudsher een sterke speler in de traditionele markt van uitvaartverzekeringen. Om consumenten online te bereiken en hier succesvol te zijn is het van belang om vindbaar te zijn. Als de consument eenmaal een bezoeker is van de website dan begint ‘de kunst van conversie’. Ofwel: hoe maak je van een bezoeker een klant?

Met de online verzekeringsmodule die wij met Monuta hebben ontwikkeld begeven ze zich met succes in het online speelveld. De applicatie draait ondertussen al een aantal jaren en wordt volgens een proces van continue verbetering aangepast aan de wensen die voortkomen uit optimalisaties die resulteren in betere conversie alsook nieuwe wet- en regelgeving.

In juni 2016 is de website van Monuta opnieuw, net als in 2013 en 2014, verkozen tot de beste in de verzekeringsbranche. In het onderzoek – uitgevoerd door ‘WUA!’, de marktleider op het gebied van online conversie benchmarking – is onder andere gekeken naar de eerste indruk, gebruikersbeleving en een totaal oordeel. De website van Monuta krijgt de voorkeur het totaal van deze onderdelen, met name dankzij de als zeer gebruiksvriendelijk beoordeeld bestelproces. Monuta heeft dit proces geoptimaliseerd om zo relevant mogelijk te communiceren.

In de laaste versie van de verzekeringsmodule is het medisch acceptatieproces verder geautomatiseerd. Klanten kunnen na het beantwoorden van een aantal gezondheidsvragen nu dan ook direct hun verzekering afsluiten.

Monuta