Project: Hoe bescherm je de Veluwe?

Luminis heeft meegedaan aan de Innovation Friday bij het Kadaster. Tijdens deze dag was het de bedoeling om een LoRa Netwerk toepassing te bedenken. Ons team, bestaande uit mensen vanuit het Kadaster, Gelre Ziekenhuis en Luminis had het idee om onze grote liefde, de Veluwe, te beschermen. Eén van de grootste vijanden van het park is vuur. Hoe sneller vlammen worden gedetecteerd, hoe sneller hulpdiensten ter plaatse kunnen komen om het vuur te bestrijden.

Ons doel was om in één dag een werkende demo neer te zetten van een oplossing om vuur te detecteren met behulp van 2 LoRaWAN nodes. Deze nodes konden vuur detecteren met behulp van infraroodsensoren en ze konden de gebeurtenis doorgeven aan The Things Network. Vervolgens moest de data kunnen worden doorgestuurd naar een (Firebase) backend en met behulp van een dashboard real-time worden getoond.

Aan het eind van de dag mochten we onze werkende oplossing demonstreren. Onze innovatieve oplossing werd direct omarmd door de jury. Dit heeft ertoe geleid dat we de eerste prijs in de wacht hebben gesleept!

LoRa wan - bescherm de veluwe